مقام معظم رهبری:
ما بايد تحقيق را در كشور اولاً با توجه به نيازهاى آن، هدفدار كنيم؛ يعنى ببينيم واقعاً كشور به چه احتياج دارد و پژوهشها را در جهت نيازهاى كشور قرار بدهيم، … و اين لازمهاش اين است كه ما بانك اطلاعات و مركزى داشته باشيم. همه بتوانند بدانند چه لازم است، چه انجام شده است و چه لازم است براى تكميل يك پژوهش، تا بتواند اين قطعات گوناگون در كنار هم جمع بشود. (در ديدار استادان و اعضاى هيئت علمى دانشگاهها در تاریخ 13 / 7 / 1385)
دهکده مجازی دانش دنیایی است از اطلاعات که هر مطلب فقط یکبار وارد سیستم شده و هر اطلاعات جایی مشخص دارد. این دنیا نقشهای جامع دارد که هر تازهواردی به راحتی میتواند مطالب مورد نظرش را از آن بیرون کشد، ساختاری درخت واره اما نه درختی دو بعدی یا سه بعدی بلکه درختی با بعد چهارم که به آسان شدن یافتن اطلاعات کمک خواهد کرد در اینجا تمام مشکلات طبقهبندی اطلاعات حل شده است. اینجا دهکدهایست که هرچقدر اطلاعات در اینجا وارد شود هرگز با پدیده انفجار اطلاعات مواجه نخواهد شد بلکه هرچه اطلاعات بیشتر شود درخت تنومندتر و پرقدرتتر خواهد شد… اگر این دهکده به صورت بینالمللی مطرح شود این توانایی را دارد که اعتباری بسیار بالاتر از ISI ایجاد کند. تصور کنید تمام اطلاعات ارزشمند دنیا همه در یکجا جمع شده به نام دهکده مجازی دانش در اینترنت به وسعت بینهایت. آن روز صاحبان این سیستم امپراطوری دانش را در دنیا تصاحب خواهند کرد.
دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بر آن دست خواهند یافت. پیامبر اعظم (ص)
طرح اجمالی دهکده مجازی دانش تهیه شده و در تاریخ شنبه 19 بهمن 1387 به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام “دکتر محسن رضایی” ارسال شده است که مورد رضایت ایشان قرار گرفت.
2 دیدگاه
در کل من در هر چیز از نوع مجازی و مخصوصا با گرایش های مربوط به آموزش موافق و پایه هستم.
لطف دارید. این طرح (البته نه این چیزی که اینجا هست) برای چند تن از مسئولان نظام ارسال شده… همه به اتفاق ابراز رضایت کردند در حال مذاکره برای عملیاتی کردن آن به صورت جزیی در یک مکان پژوهشی هستیم تا مدلی باشد برای اجرای آن به صورت کشوری و بین المللی.
امیدوارم به زودی ایران شاهد یک رشد بزرگ در زمینه علم و فناوری و همراه با اون رشد در تمام زمینههای دیگر باشد.